Last ned som PDF

82 sider

1.85 MB

Forsiden av dokumentet Marensroprosjektet : arbeidsplasser for personer med omfattende fysiske funksjonsnedsettelser og arbeidstakere fra Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA)

Evaluering

Marensroprosjektet : arbeidsplasser for personer med omfattende fysiske funksjonsnedsettelser og arbeidstakere fra Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA) konseptutvikling - metoderapport

Prosjektet Arbeidsplasstilrettelegging for sterkt fysisk funksjonshemmede ble startet på Marensro dag- og habiliteringssenter i Skien kommune i 2002. I den første prosjektperioden var målsettingen å tilrettelegge arbeidsplasser for mennesker med omfattende fysiske funksjonsnedsettelser, slik at de kunne styre dreie- og fresemaskiner og strikkemaskiner ved hjelp av brukerstyrt teknologi og it-baserte kommunikasjonshjelpemidler. Prosjektet omfattet ved utgangen av 2007 tre virksomhetsområder; strikking, industri og kantine og kapasitet til å ansette totalt tjue arbeidstakere. Erfaringene har dannet grunnlaget for å utarbeide nye modeller for tilrettelegging av arbeidsplasser for ulike arbeidstakere med ulik kompetanse, interesser og forutsetninger. Denne rapporten beskriver modellen for arbeidstilbudet og modellen bygger igjen på de erfaringene som prosjektet har gjort.

Publisert

Eier

NAV Arbeids- og velferdsdirektoratet

Utfører

SINTEF AS

Forfattere

Tone Øderud og Lisbet Grut

Språk

norsk (bokmål)

ISBN

978-82-14-04378-5